Izbornik hrvatske U19 reprezentacije i sportski direktor OK Olimpik Saša Ivanišević izborio SP

Hrvatska ženska odbojkaška juniorska U19 reprezentacija predvođena izbornikom Sašom  Ivaniševićem, trenericom Ivonom Obajdin i libero igračicom Anom Petriško (svi redom iz OK Olimpik) na Europskom prvenstvu u Skopju,  Sjevera Makedonijia ostvarila je povijesni rezultat koji hrvatsku žensku U19 reprezentaciju vodi direktno na SP.

                                                                                                                               Ivona Obajdin i Saša Ivanišević

Hrvatsku U-19 reprezentaciju predvođenu izbornikom Sašom Ivaniševićem, sportskim direktorom i trenerom prve seniorske ekipe OK Olimpik, boje Hrvatske branile su još Ivona Obajdin koordinatorica i trenerica mlađih dobnih kategorija OK Olimpik i Ana Petriško libero u sastavu prve seniorske ekipe.

Izbornik Ivanišević na kraju je iznimno zadovoljan povijesnim plasmanom na EP kazao:

“Što se turnira u globalu tiče, sve čestitke najprije idu djevojkama, jer je to jedna od po meni najboljih generacija koje sam do sada vodio. Od prvog do posljednjeg dana zaslužuju samo pohvale za rad i trud. Također želim čestiti i kompletnom stručnom stožeru koji je bio s nama kroz pripreme i ovo EP, jer su i svi oni dali svoj maksimum da ostvarimo ovaj odličan rezultat. Za kraj, zahvaljujem se i svim trenerima koji su radili s ovim djevojkama u njihovim klubovima, jer su one plod njihovog rada. One dolaze iz hrvatskih klubova gdje rade hrvatski treneri, i pokazalo se da rade vrlo dobro, u teškim uvjetima. Na kraju sam ja dobio najbolje od generacije, i u idealnim uvjetima smo došli do vrhunskog rezultata.”

Predsjednik OK Olimpik Dejan Kljajić, kratko je izjavio odmah nakon telefonskog razgovora s izbornikom:

“Ovom povijesnom rezultatu naše juniorske odbojkaške reprezentacije daje posebnu težinu podatak da izbornik Ivanišević, trenerica Obajdin i libero igračica Petriško dolaze upravo iz Odbojkaškog kluba Olimpik. Ne mogu opisati koliko smo svi zajedno uzbuđeni i radosni zbog njihovog ali i našeg zajedničkog uspjeha. Zahvaljujem se i našim partnerima iz Italije koji su također ponosni na uspjeh hrvatske reprezentacije predvođene stručnim timom iz OK Olimpik. Glavni trener  Volley Academy Piacenza g. Patrick Mineo je u telefonskom razgovoru prvo čestitao izborniku Saši ivaniševiću i hrvatskoj reprezentaciji na direktan plasman na SP, a potom svim predstavnicima OK Olimpik u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije”

Leave a comment