Hrvatske juniorke 5. na Svjetskom prvenstvu

Prekrasna priča dobila je i svoj pravi završetak, hrvatska ženska juniorska reprezentacija na Svjetskom U19 prvenstvu odigranom u Osijeku, pobjedom od 3:0 (25:15, 25:9, 25:23) nad Tajlandom osvojila je sjajno peto mjesto! Izgubile su na ovom SP naše odbojkašice samo od Turske, koja je na kraju izborila finale, te nesretno od Italije u pet setova, ekipe koje se borila za broncu. A iza nas su ostale mnoge velesile, poput Brazila i Poljske, koje su naše djevojke hrabro dobile u pet setova.

Izvor: https://hos-cvf.hr/

OK Olimpik je ponosan jer hrvatsku U19 reprezentaciju predvodi izbornik Saša Ivanišević i trenerica Ivona Obajdin oboje članovi velikog OK Olimpik tima. Od naših Amazonki na Svjetskom prvenstvu nastupila je Antea Perić članica prve seniorske ekipe i članica hrvatske U19 reprezentacije. 

                                                                                 Dejan Kljajić predsjednik OK Olimpik i Antea Perić (pozicija dijagonala / korektor) 

Izbornik hrvatske U19 reprezentacije Saša Ivanišević je sportski direktor i trener prve seniorske ekipe OK Olimpik, trenerica Hrvatske U19 reprezentacije Ivona Obajdin je koordinatorica svih mlađih dobnih kategorija i trenerica OK Olimpik. Članica Odbojkaškog kluba Olimpik naša Amazonke Antea Perić je svoje prve odbojkaške korake napravila u našoj školi odbojke kao Vatrica a sada je članica hrvatske U19 reprezentacije. Predsjednik OK Olimpik Dejan Kljajić je bio službeni glavni MC Svjetskog juniorskog prvenstva – 2023 FIVB Volleyball Girls’ U19 World Championship

Odbojkaški klub Olimpik čestita izborniku Saši Ivaniševiću, trenerici Ivoni Obajdin, stručnom stožeru i svim reprezentativkama na osvojenom 5. mjestu na Svjetskom prvenstvu – 2023 FIVB Volleyball Girls’ U19 World Championship koje se održalo u Osijeku (HR) i u Szeged (HU)

u Osijeku (HR) i u Szeged (HU) održati će se Svjetsko juniorsko prvenstvo – 2023 FIVB Volleyball Girls’ U19 World Championship na kojem će našu hrvatsku odbojkašku reprezentaciju predvoditi dugogodišnji izbornik Saša Ivanišević, sportski direktor i trener prve ekipe OK Olimpik, trenerica Ivona Obajdin, koordinatorica mlađih dobnih kategorija OK Olimpik i za koju će nastupiti naša Amazonka Antea Perić igračica prve ekipe OK Olimpik. Želimo im svima sreću na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Osijeku!

                         Dejan Kljajić predsjednik OK Olimpik i dugogodišnji izbornik Hrvatske juniorske odbojkaške reprezentacije Saša Ivanišević, sportski direktor i trener prve ekipe OK Olimpik 

Vijest o osvajanju 5. mjesta na Svjetkom prvenstvu dolazi samo mjesec dana nakon što su članice Odbojkaškog kluba Olimpik, naše Amazonke Iva Ucović i Iva Lucija Caušević osvojile broncu na CEV U17 Volleyball European Championship 2023.Iva i Iva Lucija su svoje prve odbojkaške korake napravile u našoj školi odbojke kao Vatrice, Iva Ucović (2007.) koja drugu sezonu za rednom nastavlja igrati na posudbi u talijanskom Volley Academy Piacenza i Iva Lucija Caušević (2007.) članica prve postave OK Olimpik odlično su odigrale CEV U17 Volleyball European Championship 2023. Iva i Iva Lucija igrale su u prvoj postavi od samog početka natjecanja što govori o njihovoj igračkoj kvaliteti.

 

                                  Ivona Obajnin trenerica hrvatske U19 reprezentacije, koordinatorica svih mlađih dobnih kategorija OK Olimpik i Dejan Kljajić predsjendik OK Olimpik

Leave a comment