Dogovorena međunarodna suradnja Olimpika s tri talijanska kluba

Odbojkaški klub Olimpik dogovorio je suradnju s talijanski klubovima Volley Academy PiacenzaUYBA Busto Arsizio i Zagarolo Sport Academy Službeno potpisivanje ugovora o suradnji planirano je za sredinu travnja kada naša delegacija kluba predvođena predsjednikom g. Dejanom Kljajićem odlazi u posjet našim partnerima u Italiju.

                                                                           

                                                              predsjednica Zagarolo Sport Academy Petra Prgomet i predsjednik OK Olimpik Dejan Kljajić

Suradnja između naših klubova prvenstveno se odnosi na edukaciju naših trenera od strane talijanskih kolega i provođenju zajedničkog  plana i programa rada po uzoru na talijanske škole odbojke u svim selekcijama našeg kluba. Ulaganje u stručni kadar je nešto što smo postavili pri vrhu prioriteta za dugoročni razvoj našeg kluba. Odbojkaški klub Olimpik tako postaje prvi klub u regiji čiji će treneri biti osposobljeni za provođenje talijanskog modela rada s djecom.

                                                                             trener Volley Academy Piacenza Patrick Mineo i sportski direktor Olimpika Saša Ivaniševič

Osim edukacije i unapređenja stručnog rada klubovi su dogovorili međusobnu razmjenu igračica, organizaciju zajedničkih turnira i kampova te pomaganje razvoju i poboljšanju kvalitete rada kluba u cilju podizanje kvalitetu rada u svim razinama. Od konkretnijih primjera u već spomenutom terminu u travnju planiran je odlazak naše kadetske selekcije na mini trening kamp gdje će se provesti nekoliko treninga kao i prijateljske utakmice s klubovima partnerima. Nadalje, intenzivno radimo na organizaciji kampa za igračice Olimpika, ali i svih ostalih koji iskažu interes za to. Po dosadašnjem odazivu igračica jasno nam je da su i roditelji i djeca svjesni kvalitete kampa i mogućnosti napretka koja im se pruža.

O svim novitetima i tijeku pregovora upitali smo predsjednika Olimpika g. Kljajića za komentar: „Inicijalni kontakt s partnerima iz Italije ostvarili smo krajem prošle godine kada smo okvirno dogovorili područja i način suradnje naših klubova. Nakon toga imali smo nekoliko vrlo konstruktivnih Zoom sastanaka gdje smo detaljnije razgovarali o zajedničkim planovima i ciljevima. Talijanska delegacija predvođena Petrom Prgomet, predsjednicom Zagarolo Sport Academy, te Patricokm Mineo, glavnim trenerom Volley Academy Piacenza posjetila nas je krajem siječnja kada su obišli sve naše dvorane i uvjerili se u kvalitetu koju već sada imamo i kojom se ponosimo. Tada smo dogovorili naš prvi posjet Italiji gdje ćemo i službeno potpisati Ugovor o suradnji, ali i trening kamp za naše kadetkinje koji će poslužiti kao izvrsna priprema za natjecanja koja nas očekuju do kraja sezone.“

Odbojkaški kamp nešto je o čemu u Olimpiku pričaju s posebnim oduševljenjem. Smatraju kako je kamp koji će se u srpnju održati u talijanskom Piancavallu idealna prilika za dodatnu edukaciju i napredak velikog broja članova. „U uvjetima intenzivnog rada planiramo izvući sve ono najbolje iz naših igračica, ali i trenera i na taj način napraviti još jedan korak naprijed prema ostvarenju naših dugoročnih planova. Vjerujem da ćemo novim znanjima i iskustvima uspjeti dići našu klupsku odbojku na višu razinu i još kvalitetnije se posvetiti razvoju igračkog kadra iz našeg pogona“ – dodaje g. Kljajić. Za kraj napominje kako su vrlo ponosni na ovu suradnju i da jedva čekaju da se dogovori iz ureda i sa sastanaka prenesu u sportske dvorane.