In memoriam – Vinko Dobrić

S velikom žalošću javljamo tužnu vijest da nas je danas napustio Vinko Dobrić. Odbojkaš, reprezentativac, trener, izbornik, sudac, dugogodišnji tajnik Zagrebačkog odbojkaškog saveza, a prije svega čovjek koji je svim srcem živio odbojku i ostavio neizbrisivi trag na razvoj kako zagrebačke tako i hrvatske odbojke.

Vinko Dobrić rođen je 06. srpnja 1951. godine u Trogiru. Odbojkašku karijeru započeo je kao 12-ogodišnjak u Kaštel Novom, a dolaskom na studij u Zagreb prelazi u redove HAOK Mladost. U narednih 12 sezona nastupa za zagrebačku Mladost s kojom osvaja 4 naslova državnih prvaka i 4 naslova pobjednika Kupa. Istovremeno kao član reprezentacije bivše države osvaja dvije europske bronce i tri mediteranska zlata. Nakon uspješne igračke karijere ostaje na odbojkaškom terenu te djeluje u muškoj i ženskoj odbojci.  Kao trener i izbornik vodio je žensku seniorsku reprezentaciju bivše države, ženske seniorske ekipe HAOK Mladost i OK Viadukt. Također bio je izbornik muške seniorske reprezentacije Hrvatske te trener MOK Zagreb. U želji da se trenerska struka podigne na viši nivo, te da se treneri dodatno osposobe, od 1995. do 2011. godine radi kao šef struke i predavač za odbojku pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji, a od 2017. kao predavač nastavlja raditi na Sportom učilištu u Zagrebu.

Njegov rad i utjecaj na boljitak odbojkaškog sporta uvijek je bio prepoznat, a među mnogobrojnim priznanjima i nagradama treba istaknuti nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora Matija Ljubek koja je Vinku Dobriću dodijeljena 2019. godine kao najviše priznanje pojedincima za životno djelo u području sporta.

Dragi Vinko, svojim radom, predanošću i ljubavlju prema odbojci zadužio si nas da nastavimo unaprjeđivati najdraži nam sport. Nadamo se da ćemo opravdati povjerenje koje si nam dao.

Zagrebački odbojkaški savez i Odbojkaški klub Olimpik izražavaju iskrenu sućut obitelji ispred svih djelatnika te članica Zagrebačkog odbojkaškog saveza.

10. 2. 2022

izvor: www.zos.hr

Ovim putem Vas izvješćujemo da će Vinkov posljednji ispraćaj iz Zagreba, put njegovih voljenih Kaštela, biti u ponedjeljak 14.02.2022. u 10:30 sati u Bazilici Presvetog Srca Isusova, Palmotićeva ulica 31.

Po završetku posljednjeg ispraćaja održat će se svečana komemoracija u Vinkovu čast u Domu odbojke Bojan Stranić, mjestu koje je obilježilo njegov životni put i djelo, s početkom u 12:00 sati.

Sahrana će se održati u utorak, 15.02.2022. godine u 15:00 sati na gradskom groblju u Kaštel Novom.

Pozivamo Vas da se zajedno s nama i našom odbojkaškom obitelji oprostite od našeg Vinka, velikana našeg odbojkaškog sporta, čovjeka koji nam je toliko puno dao i ostavio u nasljeđe.

Leave a comment